Indkøb af sollamper til grundskolens 4. og 5. klasse, måske til flere klasser

En sollampe koster 250 kr.

Indsamlet den 07. november 2018:                 31.900 kr. / 127 sollamper

 

Når klokken er 18 i landsbyen, er der mørkt, meget mørkt.

Lektier til morgendagen kan ikke klares efter klokken 18, for der er ikke elektricitet i Ouissiga. 

Nu har vi fundet løsningen i form af en lampe, der oplades via to små solelementer. Lampen produceres af Lagazel, et lokalt firma med 30 ansatte. Vi støtter på denne måde den lokale økonomi.

Solpanelerne er dog importeret fra Frankrig, men selve lampen produceres af Lagazel i byen Dédougou. Firmaet er i hård konkurrence med et kinesisk firma, der sælger sollamper til en meget lavere pris.

Den kinesiske lampe koster 70 kr. og den lokaltfremstillede lampe 250 kr. Den kinesiske model går hurtigt i stykker, mens den burkinske har en varighed på 10 år. Hvis lampen er defekt eller går i stykker inden for 2 år, tilbyder firmaet at bytte den med en ny.

Vi begynder med at udstyre eleverne i afgangsklassen, 5. klasse (75 elever) med sollamper og herefter fortsætter vi til eleverne i 4. klasse (60). Lamperne bliver skolens ejendom. På første skoledag kan eleverne gå hjem med en sollampe, som de så afleverer på årets sidste skoledag. Der er 340 elever i grundskolen.  

For 10 år siden havde grundskolen ca. 25-30 elever per klasse, da mange forældre enten ikke havde råd eller ikke mente, at det kunne betale sig at lade børn gå i skole. Forældrenes holdning til skolen er ændret i takt med de forbedrede forhold i Ouissiga, ikke mindst har den nye skole fra 6. til 9. klasse fået forældrene til at se skole og uddannelse som vejen frem for deres børn.

 

 

 

 

Vores mål er, at alle elever i Ouissigas to skoler kan læse lektier om aftenen
Målet er at udstyre alle elever med sollamper
Sådan ser lampen ud. Solelementerne måler 9 cm x 15 cm
Solelementerne måler 9 cm x 15 cm. En lille lampe med stor virkning