Ny arbejdsplads for landsbyens unge mænd: opdræt

Landsbyens unge mænd er uden uddannelse og oftest analfabeter. De arbejder i marken sammen med familien, passer dyr og går til hånde.

Blandt dem er der flere, der er vendt tilbage til landsbyen efter at have arbejdet i kakaoplantagerne i nabolandet Elfenbenskysten. Det er ekstremt hårdt arbejde, så de er udslidte og ofte syge, når de kommer hjem. Den positive udvikling i Ouissiga har fået dem tilbage til landsbyen.

De ældre bakker op om de unges ønske, for de ser med stor bekymring på manglen på arbejdspladser i landsbyerne og den store arbejdsløshed i hovedstaden.

De unge ønsker at arbejde via mikrolån som deres forældre. De fleste vælger traditionelt opdræt, enkelte har valgt at sælge reservedele til motorcykler og knallerter. De unge låner et større beløb end kvinder og mænd, da de som udgangspunkt intet ejer. De skal virkelig starte forfra.

Det bliver Christine, Léocadies storesøster, der styrer udbetalingen af lån og tilbagebetalingen, der vil foregå over et år. Når alle har betalt, fortsætter de til næste runde mikrolån. 

Den 20. december 2013 'rundede' Jydske Vestkysten og Den sydvestjydske Venstrepresse op med den halvdel vi manglede - nu bliver der stor glæde blandt de unge mænd!

En stor tak til alle givere!

Mål: 41.228 kr. Start: 25. november 2012

Indsamlet den 20. december 2013: 41.228 kr.

 

 

 

Et udsnit af de 40 mænd, der har fået udbetalt deres første mikrolån