Februar 2018: i alt 6 kvinder har meldt sig på holdet, der bliver undervist i vævning.

Pris for uddannelse incl. køb af væve og udstyr: 29.828 kr.

Uddannelsen afsluttet den 25. februar 2018

 

For at fejre oprettelsen af en ny arbejdsplads i landsbyen afgav Baobab Fonden straks en ordre til kvinderne på to stykker stof per kvinde. Ud over denne ordre til Danmark begyndte de ret hurtigt at sælge stof på det lokale marked 7 km fra landsbyen. 

I øjeblikket er traditionelt stof på mode i Burkina Faso. En så vigtig person som landets præsident, Roch Kaboré, går forrest i kampen for landets egne produkter som for eksempel lokaltvævet bomuld. Den klassiske habit udskiftes meget ofte med den traditionelle klædedragt, når præsidenten deltager i nationale og internationale møder.

 

 

Den 25. februar 2018 fik de seks kvinder overrakt bevis for deres deltagelse i uddannelsen til væver - en stor dag for de enkelte kvinder, men også for de seks familier og for hele landsbyen, der tager et skridt nærmere målet: en landsby med arbejde til alle. 

Med væveriet er der endnu en arbejdsplads i landsbyen. Sæberiet har siden 2012 været en fast indtægtskilde for kvinderne i den periode, hvor de ikke arbejder i marken. Næste arbejdsplads bliver produktion af karité-smør.

De 30 dages undervisning er slut, men senere vender underviseren tilbage i 5 dage for sammen med kvinderne at sikre, at alt går som aftalt.

 

De 6 væve ser beskedne ud på billedet, hvor de bliver malet, men der er ingen tvivl om, at dette er starten på en virksomhed, der kan give et stort skub i den rigtige retning, ikke kun for de seks kvinder og deres familier, men også for hele landsbyen.

 

Der er interesse i landsbyen for at leje et lokale i hovedstaden Ouagadougou og sælge produkter fra landsbyen: vævet stof, sæbe, karité og mange andre produkter, der bliver fremstillet takket være de mikrolån, som kvinderne begyndte med tilbage i 2008 og mændene i 2009.

 

I øjeblikket er der stor efterspørgsel på produkter fra landet på grund af deres høje kvalitet. Der er en vis skepsis over for mange importerede varer, da der har været afsløret svindel i flere tilfælde.

 

På billederne ses de forskellige etaper i processen, der er lang. Jeg har fået at vide, at kvinderne lærer hurtigt, og at humøret er højt!

 

Stoffet med de blå og hvide striber er det traditionelle stof, som blandt andet landets præsident bærer.

 

Jeg har bestilt 2 stykker stof hos hver af de 6 kvinder og glæder mig til at få det i hånden.

 

De tager gerne imod flere bestillinger, men det er selvfølgelig i hovedstaden og i den nærliggende by Niou, at de skal finde deres kunder.

 

 

 

 

 

Budget for uddannelse af 5 kvinder: 20.400 kr.

Indsamlet den 12. juli 2017:    20.400 kr.

Projektet går først i gang efter november måned, når arbejdet i marken er overstået for kvinderne.

 

I Ouissiga er der mange kvinder, der strikker, men ingen væver. Det bliver der nu lavet om på!

 

Under inspirationsturen til hovedstaden Ouagadougou besøgte kvinderne en væver, Aïcha Zongo, der i detaljer fortalte om sit arbejde. Hendes begejstring smittede.

 

Tilbage i landsbyen besluttede 5 kvinder, at de gerne ville lære at væve.

 

Undervisningen vil foregå i Ouissiga, i alt 10 kvinder kan melde sig på holdet.

 

Beløbet på 20.400 kr. omfatter fremstilling af 5 væve, indkøb af farve og andet materiale og endelig undervisningen, der i første omgang strækker sig over 30 dage. Herefter vil der på et senere tidspunkt blive tilføjet 5 dage, hvor væveren tjekker, at alt er forstået, og at kvinderne har styr på teknikken.

 

Vores budget på 20.400 kr. er beregnet på 5 kvinder. Hvis flere kvinder (max 10) melder sig, fortsætter vi indsamlingen. Til orientering koster en væv 615 kr.

 

Når det første hold kvinder har lært at væve, kan de uddanne de næste kvinder, der har lyst til at lære det.

 

Sådan har kvinderne organiseret sig med sæbeproduktionen. En gruppe blev undervist, og det er den gruppe, der har oplært de næste.

 

Alle kvinder, der har lyst til at lære at producere sæbe eller at væve, kan få lov til det.

 

 

Under sin præsidentkampagne i 2015 agiterede Roch Kabore for landets traditionelle klædedragt
De nyuddannede vævere pakker her stof, som Baobab Fonden har købt
*De er lærenemme', sagde underviseren, da hun overrakte det vigtige diplom til kvinderne
Uddannelsen er i gang. Et dejligt stort mangotræ sørger for skygge
Det er godt at ha' en underviser ved hånden!
Arbejdet skrider frem
Garnet farves
Garnet tørres
Det er godt at ha' en underviser ved hånden!
Vævene skal males
Kvindernes besøg i Ouagadougou var den spæde start på væveriet