I januar 2018 kunne Léocadie tage billeder af fødevarer, der blev indkøbt til lagerbygningen. Som vanligt havde indbyggerne nøje fulgt prisudviklingen på hirse, som er deres foretrukne fødevare. Det blev til 37 sække/100 kg hirse og desuden 30 sække/100 kg majs, som blev købt på grund af den lave pris på majs lige nu. Når der ikke længere er statstilskud til majs, køber de udelukkende hirse igen.

Bygningen med fødevarer fungerer efter hensigten: indbyggerne i Ouissiga lider ikke under prisstigningerne på fødevarer, fordi de sørger for at købe ind, når prisen er lav. Indbyggerne kan derfor købe sække til lavere pris end markedsprisen.

De har ca. 23.000 kr. tilbage til indkøb af fødevarer.

 

Vi afslutter hermed indsamlingen af hirse til landsbyens lager af fødevarer (2017)

Siden 2013 har gavmilde sjæle - mange tak! - foræret en sæk hirse eller flere. Det er blevet til ca. 250 sække, som indbyggerne kan købe, når tørken rammer landet.

På grund af den dårlige høst i november 2016 begyndte de at sælge af lageret i begyndelsen af 2017.

Heldigvis har staten opkøbt en stor mængde majs, som sælges til 130 kr. per sæk (100 kg), hvilket svarer til ca. halv pris. Derfor køber indbyggerne i øjeblikket (juli 2017) den billige majs i stedet for at bruge deres eget lager.

De 27.100 kr., som vi overførte i februar 2017, er endnu ikke blevet brugt, da prisen på hirse er for høj lige nu.

 

Ouissiga forbereder sig på en ny periode med sult

I januar 2017 besøgte Léocadie landsbyen Ouissiga og kunne konstatere dét, som vi allerede vidste: høsten i november måned var slået fejl. De første tegn på underernæring var begyndt at vise sig. Samtidig var priserne på hirse steget kraftigt.

 

Indbyggerne har besluttet sig for at åbne for salg af hirse fra lageret, der i øjeblikket rummer 110 sække. Hver sæk sælges til en lav pris i forhold til markedsprisen. Indtægten ved salget går til indkøb af nyt lager.

 

Den 17. februar 2017 overførte vi 27.100 kr. - TAK til alle givere! - svarende til 108 sække. Prisen per sæk er afhængig af prisstigninger på hirsen og af prisen på transport ud til landsbyen. Indbyggerne opkøber hirse, når det rette øjeblik er kommet, dvs. når prisen er lav nok.

 

Som det ser ud nu, kan det blive endnu en lang periode med sult for indbyggerne i Ouissiga.

 

Dårlig høst november 2016

 

I juli/august 2016 så høsten ud til at blive så dårlig, at der måske bliver brug for at begynde at bruge af hirsen i lagerbygningen.

 

Det startede med tørke, og derefter kom oversvømmelsen. Alle frygter høsten i november.

 

En sæk hirse på 100 kg koster 250 kr. Prisen er inklusiv transport ud til landsbyen.

Der er plads til 400 sække. I marts 2015 blev der indkøbt hirse til 110 sække. 

 

I 2013 fik landsbyen Ouissiga en stor bygning, der skal rumme fødevarer til svære tider. Et lager med fødevarer er ensbetydende med større chance for at komme helskindet gennem de hårde perioder med sult, som landet desværre har jævnligt.

 

Efter tørken i 2012 og begyndelsen af 2013 kan indbyggerne ikke selv forære en del af deres høst til lageret. De har brug for alt, hvad de kan høste.

 

Derfor samler vi ind til et lager af hirse, som er den mest almindelige afgrøde.

 

Når indbyggerne køber fra lageret, betaler de den pris, som hirsen blev købt for, så der igen er penge til at købe et nyt lager. På den måde er de uafhængige af de store prisstigninger i perioder med tørke. 

Til gengæld er de meget omhyggelige med at købe hirse. Det skal ske, når prisen er blevet tilstrækkelig lav. 

I december 2017 blev der købt 37 sække hirse og 30 sække majs til landsbyens lagerbygning
Strækningen på 7 km fra hovedvejen til Ouissiga var umulig i bil, svær på motorcykel og bedst på gåben
Kvinderne fylder 100 kg i hver sæk, det blev til 110 sække i alt.
Her stables alle 110 sække hirse til brug ved næste sultperiode
Den nye lagerbygning er klar til at åbne dørene for masser af hirse