Mål: masser af mangotræer!!

Indsamlet den 28. december 2018: 13.500 kr.

 

Juni 2019 - nu er der blevet plantet træer i landsbyen Ouissiga!

 

Det blev til 50 mangotræer og 1.000 eucalyptustræer.

 

Ud over træer blev der indkøbt tråd og stolper til at hegne træerne ind med. Da vi sidst forærede træer til landsbyen, fik de også materiale til at indhegne træerne, så de beskyttes mod dyr. Materialet bliver brugt igen, men der skulle lige suppleres lidt.

 

En anden udgift i forbindelse med beplantningen er transporten af træerne. Man skal ind til hovedstaden Ouagadougou for at kunne købe træerne. Der er ca. 80 km fra Ouissiga til Ouagadougou.

 

I juni regnede det meget, hvilket normalt er en god nyhed, men det gør tilgangen til Ouissiga svær. Fra asfaltvejen til landsbyen er der 7 km ad en strækning med masser af huller. Det er et problem, hver gang det regner voldsomt. En almindelig personbil kan ikke komme igennem. Derfor måtte Léocadie nøjes med at se billeder - som vi andre - og ellers blive i Ouagadougou. Hun havde ellers glædet sig til at deltage i beplantningen.

 

Folk i landsbyen er forsigtige, så de bruger ikke 13.500 kr. på én gang. Det resterende beløb, 8.225 kr., gemmes til næste sæson, hvor de planlægger at købe flere frugttræer. Mere om det senere.

 

En stor tak til giveren!!

 

 

Maj 2019 - vi har lige sendt 13.500 kr. til Burkina Faso til indkøb af mangotræer og evt. andre frugttræer. I landsbyen syntes de, at beløbet var flot, så vi stopper ved dette beløb.

I løbet af maj bliver der indkøbt træer. Léocadie rejser til Burkina Faso den 15. maj og vil være med til at plante træerne. Billeder følger meget snart.

 

 

December 2018

 

Der mangler stadig træer i landsbyen.

 

Det er især de ældre mænd og kvinder, der gør os opmærksom på det. De kan huske de mange og lange perioder med tørke og sult, hvor frugterne fra mangotræer og andre frugttræer er eneste sikre føde. 

 

Deres ønske er mangotræer plantet tæt på boligerne, så træerne både giver frugter og skygge.

 

Mangotræer sælges i 3 størrelser. Vi har valgt den største model til 45 kr. Det er desuden nødvendigt med et gitter til 25 kr. rundt om træet for at beskytte det mod dyr.

 

Pris per mangotræ med beskyttelsesgitter: 75 kr.

 

Måske en gaveidé?

Jeg udsteder gerne gavebevis. 

Her på planteskolen i Ouagadougou kan der købes mangotræer og mange andre træer
Landsbyen yder altid arbejdskraft ifm. et projekt. Her er de klar til at plante træerne
Mangotræet mangler bare at komme i jorden
Med lidt tålmodighed vil man en dag kunne se det nye mangotræ med frugter
Regnen sørgede for vanding
Ved sidste træbeplantning hjalp små og store med at plante træer
Ved sidste træbeplantning hjalp alle til, små som store