Landsbyens overhoved (med den farverige hat) giver sin velsignelse til skolebyggeriet

I januar 2011 modtog Baobab Fonden en rigtig stor check fra Else og Erik Jørgensens Familiefond, som tidligere har vist sig gavmild over for landsbyen Ouissiga. Denne gang går pengene til en skole for de store elever fra 6. til 9. klasse.

Inden byggeriet påbegyndes, er det vigtigt, at landsbyens ældste accepterer og støtter projektet. Her fortæller Léocadie (t.v.) og hendes far (stående) om den nye skole. I midten storesøster Christine, der tager sig af sponsorbørnene.

Da rygtet om den nye skole blev spredt, begyndte kvinderne med det samme at hente sand, der skal bruges til fremstilling af mursten.
Der skal sættes skel om skolens 5 hektarer og måles op til både skole og lærerbolig og ikke mindst til vandboringen, der skal forsyne eleverne med drikkevand.
Nu er der rent drikkevand til skolens elever! Den 17. februar 2011 blev vandet analyseret og godkendt. For at nå frem til de dyrebare dråber skulle der graves ned i en dybde af 93.75 m.
Der skal bruges masser af cement til de 3 bygninger: skole, administrationsbygning og lærerbolig. Her gøres lastvognen klar - den kom hele vejen (80 km) ud til landsbyen!
Der skal bruges masser af cement til de 3 bygninger: skole, administrationsbygning og lærerbolig. Her gøres lastvognen klar - den kom hele vejen (80 km) ud til landsbyen!
I landsbyen har de ikke maskiner til at klare gravearbejdet, så der er arbejde til alle - betaling per meter!
Byggeriet skrider planmæssigt frem. Der er også sat gang i fremstilling af stole og borde og andre møbler til skolen og administrationsbygningen.
Skolen består af 2 bygninger. I juni måned ser de således ud.
Administrationsbygningen i juni - om et par måneder vil der være travlhed her!
Lærerboligen med starten på et udendørs køkken i forgrunden
Her bygges toiletter med septisk tank til skolens elever
Skolen blev indviet med dans og mange taler. Det skete den 20. oktober 2011, en vigtig dag i landsbyens historie. Læs mere om indvielsen under Min rejse oktober 2011.