BaoBab Fonden er en ikke erhvervsdrivende fond, der har til formål at yde støtte til aids-ramte familier i Burkina Faso med pleje, forsørgelse og navnlig uddannelse, herunder også erhvervsstøtte.

Fonden virker ved indsamling af penge til fremme af fondens formål, ved indgåelse af sponsorater og ved oplysningsarbejde om fondens virke.

Et eksempel på fondens støtte til erhvervsudvikling kan ses i landsbyprojektet i Ouissiga.

Fonden er uafhængig af politiske og religiøse interesser.

Under mine ophold i Burkina Faso besøger jeg sponsorbørn i deres hjem, både før og efter sponsoratet indgås. Det samme er tilfældet med de kvinder, der modtager erhvervsstøtte. Besøgene foregår sammen med min faste samarbejdspartner Léocadie Ouadéba, der er fra Burkina Faso. Hun har aids og var i sin tid initiativtager til de aidscentre, vi i dag arbejder sammen med. Det er hendes familie, der hjælper os med stort og småt. Det er også her hos Léocadies far, at kvinderne dukker op, hvis der er problemer. Ganske vist er der langt til Burkina Faso, men vi har en meget direkte kontakt – og den fungerer!

Lena Christensen

Aminata Zio, hivsmittet kvinde uden børn, fik erhvervsstøtte til indkøb af stort varelager. Her forbereder hun lækkerier til salg på det lokale marked.